Διαδικασία Έγκρισης Νέας Παράλληλης Στήριξης

Διαδικασία Έγκρισης Νέας Παράλληλης Στήριξης

άρθρα 4 και 6 του νόμου 3699/2008 ( ΦΕΚ 199/τΑ΄/ 2-10-2008) και  άρθρο 28 του νόμου 4186/2013(ΦΕΚ 193/τΑ΄/17-9-2013)

Η αίτηση για έγκριση και παροχή νέας παράλληλης στήριξης υποβάλλεται στο σχολείο φοίτησης του μαθητή από το γονέα ή κηδεμόνα του το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι 20 Οκτωβρίου.

Αρμόδιο όργανο για την εισήγηση παράλληλης στήριξης είναι αποκλειστικά το ΚΕΔΔΥ. Με την αίτηση του για παροχή νέας παράλληλης στήριξης ο γονέας συνυποβάλλει γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ, στη γνωμάτευση του οποίου θα πρέπει να αναφέρονται και οι ώρες της παράλληλης στήριξης, καθώς και αν αυτή θα γίνεται σε μόνιμη και καθημερινή βάση.

Σε περίπτωση που στο σχολείο λειτουργεί τμήμα ένταξης ή στην περιοχή ευθύνης του ΚΕΔΔΥ υπάρχει Ειδικό Σχολείο τότε η γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να περιλαμβάνει ειδικότερη αιτιολογία

Η Διεύθυνση του σχολείου διαβιβάζει( μέσω της αντίστοιχης Διεύθυνσης Εκπ/σης) τις υποβληθείσες αιτήσεις μαζί με βεβαίωση εγγραφής ή φοίτησης κάθε μαθητή στο συγκεκριμένο σχολείο στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου

Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

 Η παράλληλη στήριξη των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παρέχεται μόνο από εκπαιδευτικό (μόνιμο η αναπληρωτή )του ΥΠΠΕΘ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σε περίπτωση διαφωνίας γονέα ή κηδεμόνα των μαθητών και οικείου ΚΕΔΔΥ, αποφασίζει η Δευτεροβάθμια ΕΔΕΑ, της οποίας η απόφαση είναι οριστική και θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη .