Ημέρα: 4 Νοεμβρίου 2020

Aside

Το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Χανίων ενημερώνει ότι θα ξεκινήσει δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας αθλημάτων για μαθητές Γ΄ Λυκείου και αποφοίτους προηγούμενων ετών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές Σχολές και Σ.Ε.Φ.Α.Α., το διδακτικό έτος 2020-21

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, καθημερινά από τις 14.15 έως τις 16.15. Το ακριβές πρόγραμμα προπονήσεων θα καθοριστεί ανάλογα με τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων.

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταθέσουν στο Γραφείο Αθλητισμού στο Κλειστό Κλαδισού τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

2) Ιατρική γνωμάτευση αποκλειστικά από Καρδιολόγο ότι μπορεί να συμμετέχει στις προπονήσεις προετοιμασίας των αθλημάτων

3) Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/1986

4) Μια φωτογραφία ταυτότητας

Η έναρξη των προπονήσεων προγραμματίζεται για την Τετάρτη 14/10/20.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2821341790 και g-athlitismos@chania.gr.

Aside

  • Βασική στρατιωτική εκπαίδευση των εισερχόμενων με το σύστημα των εξετάσεων σε  Πανελλαδικό επίπεδο Δοκίμων στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας: η σχετική Υ.Α. εδώ
  • Τροποποίηση της υπ ́ αρ. Φ.253/11812/Α5/2020 (Β ́ 345) υπουργικής απόφασης με θέμα: Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία: η σχετική Υ.Α. εδώ

Aside

Μαθητές/μαθήτριες με προβλήματα ακοής σε δύο κατηγορίες:

  •  Κωφοί: Είναι τα άτομα των οποίων δεν λειτουργεί η αίσθηση της ακοής και μπορεί να γεννήθηκαν με ελάχιστη ή καθόλου ακοή ή να απώλεσαν την ακουστική αίσθηση κατά τη βρεφική ηλικία (ως το 2ο έτος), πριν δηλαδή εσωτερικεύσουν τα γλωσσικά τους πρότυπα.
  •  Βαρήκοοι ή άτομα με μειωμένη ακουστική αίσθηση: Είναι άτομα με ασθενή ακουστική οξύτητα, των οποίων η αισθητηριακή δυσλειτουργία διορθώνεται συνήθως με τη βοήθεια ακουστικού

Οι φορείς ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και κατάρτισης των ατόμων με προβλήματα ακοής στη χώρα μας είναι οι ακόλουθοι:

Aside

Οι φορείς ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και κατάρτισης των ατόμων με νοητική υστέρηση στη χώρα μας είναι οι ακόλουθοι:

 

Aside

Οι φορείς ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και κατάρτισης των ατόμων με αυτισμό στη χώρα μας είναι οι ακόλουθοι:

Aside

Τα άτομα με κινητικές αναπηρίες αποτελούν μια κατηγορία ατόμων με αναπηρία με μεγάλη ανομοιογένεια. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν άτομα με νευρολογικές μειονεξίες, με ορθοπεδικές ή μυοσκελετικές αναπηρίες και με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι φορείς ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και κατάρτισης των ατόμων με προβλήματα στην κινητικότητα στη χώρα μας είναι οι ακόλουθοι:

Aside

Οι φορείς ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και κατάρτισης των ατόμων με προβλήματα όρασης στη χώρα μας είναι οι ακόλουθοι:

Παρεχόμενες υπηρεσίες και παροχή υποστήριξης στο εργασιακό, οικογενειακό, ψυχολογικό επίπεδο και διευκόλυνση σε θέματα καθημερινής ζωής για άτομα με χαμηλή όραση, στους φορείς:

  • Ίδρυμα Συλλόγου Φίλων των τυφλών «ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ – ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ»

Βασιλέως Αλεξάνδρου 14 – Μαρούσι Τ.Κ. 15122 Αθήνα, Τηλέφωνο: 201-8020776

Σκοπός του είναι η παροχή προστασίας και περίθαλψης σε άπορες τυφλές γυναίκες.

Δημοκρατίας 7, Μελίσσια Τ.Κ. 15127 Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-8040864

Σκοπός του ιδρύματος είναι η παροχή στέγης και τροφής σε άπορες τυφλές ηλικιωμένες γυναίκες.

  • Ίδρυμα προστασίας τυφλών «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» (ΝΙΠΔ)

Τρίπολη Τ.Κ. 22100, Τηλέφωνο: 2710-222305

Σκοπός του ιδρύματος είναι η ηθική και οικονομική ενίσχυση, καθώς και η φιλοξενία και περίθαλψη απόρων τυφλών.

Αθηνάς 17, Καλλιθέα Τ.Κ. 17673 Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-9415222, Fax: 210-9415271, Τηλέφωνο/Fax: 210-9733925

Aside