Μήνας: Μαΐου 2020

Aside

Το Μουσικό Σχολείο Θερίσου-Χανίων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η διαδικασία συλλογής αιτήσεων για την εισαγωγή των μαθητών στην Α’ Τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-21 παρατείνεται έως τις 5 Ιουνίου 2020.

Οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στο e-mail του Μουσικού Σχολείου Θερίσου-Χανίων (mail [at] gym-mous-theris.chan.sch.gr – αντικαθιστώντας το χαρακτήρα [at] με το χαρακτήρα @) κατά το χρονικό διάστημα από 4 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου 2020.
Το σχολείο, με τη παραλαβή κάθε αίτησης σας αποστέλλει απαντητικό μήνυμα με τον αριθμό πρωτοκόλλου που λάβατε. Σε περίπτωση που δε λάβετε τέτοιο μήνυμα επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το σχολείο (2821088065) για επιβεβαίωση.
Επισημαίνεται ότι μετά το πέρας της 5ης Ιουνίου 2020, ουδεμία αίτηση θα γίνεται δεκτή.
Για τις λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2020-2021 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
Δείτε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες να απευθύνονται μόνο τηλεφωνικά στο 2821088065.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Aside

H Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης ενημερώνει ότι και φέτος θα λειτουργήσουν τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης των υποψηφίων και των οικογενειών τους με την στήριξη του ΚΕΣΥ Ηρακλείου και του ΚΕΣΥ Ρεθύμνου.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΠΔΕ Κρήτης αγκαλιάστηκε από τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους τα τελευταία χρόνια.

Οι τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν από 01-06-2020 έως 30-06-2020 ως εξής:

•    Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 10:00-13:00 τηλ.2810 215023

•    Πέμπτη, Παρασκευή 13:00-16:00 τηλ. 28310 35185

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης επίσης διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί το κύρος, η αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Περιφέρειας Κρήτης.

Στις φετινές εξετάσεις θα λάβουν μέρος 6.179 υποψήφιοι σε όλη την Κρήτη. Σε επίπεδο περιφέρειας θα λειτουργήσουν δύο ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑ.Λ. (ένα στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά) και έξι ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ (τρία στο Ηράκλειο,  ένα στα Χανιά, ένα στο Ρέθυμνο και ένα στο Λασίθι).

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ

Aside

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση

Για την Κρήτη η επιτροπή υγειονομικής εξέτασης θα λειτουργήσει στο Ηράκλειο. Οι συγκεκριμένοι χώροι διεξαγωγής των αγωνισμάτων και το αναλυτικό πρόγραμμα της επιτροπής, θα ανακοινωθεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, προσεχώς.

Aside

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους όπως και η  προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2020 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

Από 1 έως 13 Ιουλίου οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα:

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,

μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.

μέχρι τις 17:00 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 17:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

– των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

– του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι κατά προσέγγιση είκοσι (20) λεπτά.

– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί από 2΄ μέχρι 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.

– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

 

Β) Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2020-21 ορίζεται το διάστημα από την Δευτέρα 29-6-2020 μέχρι και την Παρασκευή 10-7-2020.

Aside

Το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Χανίων ενημερώνει για την επανέναρξη του προγράμματος προετοιμασίας αθλημάτων για μαθητές Γ΄ Λυκείου και αποφοίτους προηγούμενων ετών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές Σχολές και Σ.Ε.Φ.Α.Α.

Ανοιχτό είναι, επίσης, το κολυμβητήριο Χανίων.

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται από καθηγητές Φυσικής Αγωγής στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 14.30. Έναρξη την Τρίτη 26.5.2020.

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την είσοδο στο Ε.Α.Κ.Χ.

  • Ιατρική βεβαίωση (για το αρχείο του ιατρού κατά την εξέταση, χρειάζεται το έντυπο ιστορικού, το οποίο κρατάει ο ιατρός στο αρχείο του)
  • Αστυνομική ταυτότητα
  • Αντίγραφο της Αίτησης / Δήλωσης Συμμετοχής του / της υποψηφίου / ας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Λυκείων 2020
  • Κάρτα υποψηφίου που δίνεται από το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Χανίων

Επίσης, αν κάποιος επιθυμεί να εγγραφεί τώρα στις προπονήσεις, θα πρέπει να προσκομίσει στο Γραφείο Αθλητισμού στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

2) Ιατρική γνωμάτευση αποκλειστικά από καρδιολόγο.

3) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 15/1986.

4) Μια φωτογραφία ταυτότητας.

Πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά, 11.00-14.00, στο τηλέφωνο: 2821341790 και στο email: g-athlitismos@chania.gr

Aside

Από 15 έως 30 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εισαγωγής εισαγωγής των υποψηφίων μαθητών για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους.

Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου ΕΔΩ

Η ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Χανίων ΕΔΩ

Διεύθυνση: Φρούδια Χαλέπας
Τηλ.: 2821088065

Μουσικά Σχολεία

Οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν μία αίτηση, μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους μέχρι 5 Ιουνίου 2020.

Τα Θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές για την εγγραφή τους στην Α ́ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου είναι: Ρυθμός, Ακουστική ικανότητα, Φωνητική ικανότητα, και προαιρετικά ένα Μουσικό Όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

Κάθε ένα από τα θέματα αυτά αξιολογείται χωριστά από τους βαθμολογητές στην εικοσάβαθμη κλίμακα. Η βαθμολογία του κάθε βαθμολογητή καταχωρίζεται σε ειδικό φύλλο εξέτασης υποψηφίου που φέρει την ονομασία και τη σφραγίδα του Μουσικού Σχολείου και υπογράφεται από τον βαθμολογητή και τον Πρόεδρο της Ε.Ε.

Το άθροισμα των βαθμών των πέντε (5) βαθμολογητών, ανά εξεταζόμενο θέμα, αποτελεί τον τελικό βαθμό του θέματος αυτού με άριστα το εκατό (100). Το άθροισμα του συνολικού αριθμού μονάδων που συγκέντρωσε ο υποψήφιος διαιρούμενο δια του τρία (3), για τους υποψηφίους που εξετάζονται μόνο στα τρία υποχρεωτικά θέματα και, κατ’ αντιστοιχία, δια του τέσσερα (4), για όσους επιλέγουν να εξεταστούν και σε Μουσικό Όργανο, αποτελεί τον τελικό βαθμό κατάταξης του υποψηφίου σε πίνακα».

H Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας συντάσσει Οδηγίες που αφορούν στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων μαθητών και τις διαβιβάζει στη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. η οποία τις αποστέλλει στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Μουσικού Σχολείου.

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης αποστέλλει τις οδηγίες στο Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου προκειμένου να τις παραδώσει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Επιλογής (Ε.Ε.) ή, εφόσον συγκροτηθεί Γενική Επιτροπή Επιλογής (Γ.Ε.Ε.), στον Πρόεδρο της Γ.Ε.Ε.».

Aside

Δείτε την ΚΥΑ ΕΔΩ

Aside

Υποβολή ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από την Πέμπτη 28/05/2020 έως και την Πέμπτη 04/06/2020 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου).

Δείτε την Προκήρυξη ΕΔΩ

ΟΔΗΓΙΕΣ – ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ ΕΔΩ

Στην προκήρυξη, επισυνάπτονται τα κάτωθι χρήσιμα παραρτήματα:

Παράρτημα (Α) Νοσήματα και σωματικές ατέλειες που αποκλείουν τους υποψηφίους από τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Σελ. 24-26.

Παράρτημα (Β) Οδηγίες συμπλήρωσης ηλεκτρονικής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης. Σελ. 27-30

Παράρτημα (ΣΤ) Οδηγίες για τους υποψηφίους που θα συμμετέχουν στις ΠΚΕ που διενεργεί το Πυροσβεστικό Σώμα.  Σελ. 45-46

Παράρτημα (Η) Απόσπασμα Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης – Παραπεμπτικού Σημειώματος (μη εκτυπώσιμο).   Σελ. 48

Aside

Παρουσίαση ΓΕΕΘΑ

Στρατιωτικές Σχολές:

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (www.sse.army.gr)

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (www.hna.gr)

Σχολή Ικάρων (www.haf.gr)

Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (www.ssas.army.gr)

Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (www.san.army.grsan.army.gr)

Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (www.smy.army.gr)

Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (www.smyn.hellenicnavy.gr)

Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (www.haf.gr)

Aside

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για τη δυνατότητα και τη διαδικασία εγγραφής αποφοίτων μαθητών/τριών δημοτικών σχολείων και μαθητών/τριών γυμνασίων αντιστοίχως, στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Δείτε το Έγγραφο ΕΔΩ

Aside

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 θα επιτρέπεται η αθλητική προετοιμασία σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου των υποψήφιων μαθητών/ τριών πανελλαδικών εξετάσεων που εξετάζονται σε αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού και από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, σε κολυμβητήρια, για την αθλητική προετοιμασία των υποψηφίων στο αγώνισμα της κολύμβησης, ως προβλέπεται για την εισαγωγή αυτών στις ακόλουθες σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

– Οι οδηγίες αθλητικής προετοιμασίας

– Οι διευκρινιστικές οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου που αφορά στο ιατρικό ιστορικό και την ιατρική βεβαίωση.

– Το έντυπο ιατρικού ιστορικού αθλούμενου/ης και τεχνικού προσωπικού.

-φόρμα ιατρικής βεβαίωσης

 Το σχετικό link στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 

Aside

Ίδιος με πέρυσι παραμένει φέτος ο αριθμός εισακτέων στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και ανέρχεται σε 77.970.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση και Πίνακα με αναλυτικά τον αριθμό εισακτέων Τμήμα.

Aside

Δείτε ΕΔΩ σύντομη παρουσίαση με τις Βάσεις ΓΕΛ 2019 για όλες τις Στρατιωτικές Σχολές και τα Σώματα Ασφαλείας

Aside

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων 2020 πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η προθεσμία για την ανωτέρω διαδικασία είναι από την Πέμπτη 7-5-2020 ως και την Πέμπτη 14-5-2020.

Aside

Προθεσμία: έως και Κυριακή 24/05/2020 

Μέσω Πανελλαδικών η εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού Σώματος ...

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

ΟΔΗΓΙΕΣ – ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ ΕΔΩ

Aside

Προθεσμία: Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 και ώρα 24:00.

Πανελλήνιες 2019 - Στρατιωτικές Σχολές: Ετσι κατανέμονται οι 819 ...

Δείτε την Προκήρυξη ΕΔΩ

ΟΔΗΓΙΕΣ – ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ ΕΔΩ

Aside

Oι γονείς – κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους.

Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου ΕΔΩ

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων κάνει τη διαφορά - Flashnews.gr