Μήνας: Απριλίου 2020

Aside

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να αναζητήσετε το επάγγελμα που σας ενδιαφέρει από μια λίστα 468 επαγγελμάτων και να δείτε την αναλυτική του περιγραφή. Πατήστε ΕΔΩ

http://edujob.gr/systhma-anazhthshs-epaggelmatos?fbclid=IwAR1272ZTUwd6PVakdUKzhOu2ayRpVUBhNKu0VpXCMbJ5yLd3JOjz6re5Yq0

 

Aside

Καθορισμός των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων, των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα είναι αντίστοιχα ή συναφή με τους τομείς των ΕΠΑ.Λ. για πρόσβαση των αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δειτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Aside

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και το Τμήμα Επιλογής και Ανάπτυξης Προσωπικού του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων στην https://geetha.mil.gr/paroysiasi-toy-demo-ton-psychometrikon-dokimasion/ διαθέτει διαδικτυακό χώρο ενημέρωσης και προσομοίωσης για τις Ψυχομετρικές Εξετάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.
Συγκεκριμένα, κατά τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ) οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε Ψυχομετρικές, Υγειονομικές και Αθλητικές Εξετάσεις.
Οι Ψυχομετρικές Εξετάσεις διεξάγονται στο Εξεταστικό Κέντρο, που επιλέγει ο κάθε υποψήφιος κατά την αίτησή του. Το σύνολο της ψυχομετρικής αξιολόγησης των υποψηφίων διαρκεί δύο ημέρες και περιλαμβάνει:
1η ημέρα:
α. Διερεύνηση γνωστικών ικανοτήτων
β. Διερεύνηση χαρακτηριστικών προσωπικότητας
2η ημέρα:
γ. Ομαδική αξιολόγηση επαγγελματικών χαρακτηριστικών
δ. Ατομική συνέντευξη επαγγελματικής καταλληλότητας.
Στο πέρας των Ψυχομετρικών Εξετάσεων οι υποψήφιοι κρίνονται ως «Κατάλληλοι/ Μη- Κατάλληλοι» για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Κατά την πρώτη ημέρα των Ψυχομετρικών Εξετάσεων, οι υποψήφιοι συμπληρώνουν πέντε δοκιμασίες με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και υπό την καθοδήγηση χορηγητών ψυχολόγων. Πρόκειται για τέσσερα τεστ γνωστικών ικανοτήτων κι ένα τεστ προσωπικότητας. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα:
    1. Τεστ Διαγραμματικού Συλλογισμού ΜΕΝΤΩΡ ΤΕΣΤ
    2. Τεστ Αριθμητικού Συλλογισμού ΘΑΛΗΣ ΤΕΣΤ
    3. Τεστ Χωρικού Συλλογισμού ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΣΤ
    4. Τεστ Λεκτικού Συλλογισμού ΠΛΑΤΩΝ ΤΕΣΤ
    5. Τεστ Προσωπικότητας ΠΡΩΤΕΑΣ ΤΕΣΤ
Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε και να απαντήσετε σε ορισμένα παραδείγματα ερωτημάτων των τεσσάρων τεστ γνωστικών ικανοτήτων, που χρησιμοποιούνται στις Ψυχομετρικές Εξετάσεις. Επιπλέον, σας δίνεται η δυνατότητα να μελετήσετε τις σωστές απαντήσεις για το κάθε ερώτημα και το σκεπτικό, από το οποίο αυτές προκύπτουν.
Για να μεταβείτε στο Demo πατήστε Εδώ

Aside

Σύντομη παρουσίαση (ενημέρωση 18-04-2020) ΕΔΩ

Hellenic Coast Guard logo.png

Aside

Καθορισμός των προσόντων, των προϋποθέσεων, των κατηγοριών των υποψηφίων, των κωλυμάτων κατάταξης και των διαδικασιών για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Δείτε σύντομη Παρουσίαση για τις Σχολές Λιμενικού ΕΔΩ

Aside

Σύντομες Οδηγίες

https://www.eoppep.gr/teens/index.php/tests

 Για τα τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού:

 1. Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του τεστ
 2. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των τεστ της Διαδικτυακής Πύλης Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 3. Δημιουργήστε Λογαριασμό
 4. Ανοίξτε το email που θα λάβετε και ενεργοποιήστε το λογαριασμό σας
 5. Κάντε σύνδεση
 6. Επιλέξτε το «Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων»
 7. Διαβάστε τις πληροφορίες και πατήστε «ΝΕΟ ΤΕΣΤ»
 8. Διαβάστε τις οδηγίες και πατήστε «ΕΝΑΡΞΗ»
 9. Όταν τελειώσετε πατήστε «Αποθήκευση»
 10. Διαβάστε τα αποτελέσματα
 11. Την ίδια διαδικασία ακολουθήστε και για τα «Τεστ Εργασιακών Αξιών» και «Επαγγελματικών Αποφάσεων»
 12. Αν θέλετε μπορείτε να τυπώσετε τα αποτελέσματα ή να τα στείλετε με email σε μορφή pdf στο ΚΕΣΥΠ
(Πηγή ΚΕΣΥΠ Μεσσηνίας)

Δείτε εδώ μια σύντομη παρουσίαση των τύπων προσωπικότητας για να κατανοήσετε τη λογική του Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων
(Πηγή www.mysep.gr)

Οι οδηγίες αυτές δίνονται ως μια προεργασία για την επίσκεψη και τη συζήτηση με ένα σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. 
ΔΕΝ αποτελούν αυτοδύναμο εργαλείο και τα αποτελέσματά τους ΔΕΝ είναι κάτι το απόλυτο

Aside

Στο πλαίσιο εφαρμογών των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού & τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τα ραντεβού δια ζώσης δεν πραγματοποιούνται. Εάν κάποιος επιθυμεί εξ αποστάσεως συνεδρία για θέματα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης μέσω skype. (Με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από Μεγάλη Τετάρτη 15.04.2020 ως και Τρίτη 21.04.2020).

Παρακαλώ στείλτε μας email στο kesyp@dide.chan.sch.gr ή τηλεφωνήστε στο 2821027665 και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Aside

Ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο: «Σχεδιάζω τη Σταδιοδρομία μου: 22 προτάσεις-κλειδιά για μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου» του Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το έντυπο περιλαμβάνει 22 προτάσεις-κλειδιά για την υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών της Γ” Λυκείου αναφορικά με το σχεδιασμό της  σταδιοδρομίας τους αυτήν την περίοδο.
Πατήστε ΕΔΩ για να το δείτε.

Aside

Σας υπενθυμίζουμε ότι λήγει σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου η υποβολή της  Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2020, η οποία έχει διαφοροποιηθεί  φέτος λόγω των εκτάκτων συνθηκών του κορονοїου και γίνεται  με την  αποστολή της μέσω e-mail, από τους υποψηφίους στα Λύκεια.

Aside

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα μαθήματα, ο τρόπος εξέτασης, η διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού και οι Σχολές, τα τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων, των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα είναι αντίστοιχα ή συναφή με τους τομείς των ΕΠΑ.Λ. για πρόσβαση των αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Aside

Από τον συνάδελφο Μανουσάκη Ιωάννη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ

Δείτε ΕΔΩ