35ος Παγκρήτιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Προκήρυξη 35ου Παγκρήτιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων προκηρύσσει τον 35ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2018-2019. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες εφηβικής ηλικίας σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και περιλαμβάνει δύο κατηγορίες διαγωνιζομένων: μαθητές Γυμνασίου και μαθητές Λυκείου.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Κατηγορία εφηβικού διηγήματος

Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Γενικού/Επαγγελματικού Λυκείου μπορεί να συμμετάσχει ατομικά με ένα τουλάχιστον διήγημα στην ελληνική γλώσσα και με θέμα ελεύθερο.

β) Κατηγορία εφηβικής ποίησης

Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Γενικού/Επαγγελματικού Λυκείου μπορεί να συμμετάσχει ατομικά με ένα τουλάχιστον ποίημα στην ελληνική γλώσσα και με θέμα ελεύθερο.

Μπορεί να δηλωθεί ταυτόχρονη συμμετοχή και στις δύο παραπάνω κατηγορίες.

Επισημαίνεται ότι από το σχολικό έτος 2017-2018 στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν και εκπαιδευόμενοι/ες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.).

Το θέμα των κειμένων του διαγωνισμού, πεζών ή ποιητικών, είναι ελεύθερο. Δεδομένου ότι ο διαγωνισμός ήταν εξ αρχής αφιερωμένος στην εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν αυτό το θέμα ή γενικότερα κάθε αγώνα ελευθερίας/απελευθέρωσης.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα κείμενα για το διαγωνισμό, ποιητικά ή πεζά, θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα, με τίτλο και ψευδώνυμο. Μπορούν να σταλούν στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων είτε ατομικά είτε μέσω σχολείου με τους εξής τρόπους:

-σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου. Τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, σχολείο φοίτησης και οπωσδήποτε ο αριθμός του τηλεφώνου του) θα πρέπει να σταλούν σε ξεχωριστό αρχείο.

-ταχυδρομικά, σε 4 αντίτυπα το κάθε κείμενο. Σε διαφορετικό φάκελο, που θα εσωκλείεται, πρέπει να υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, σχολείο φοίτησης και οπωσδήποτε ο αριθμός του τηλεφώνου του).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η  4η Μαρτίου 2019.

Η απονομή των Βραβείων του διαγωνισμού θα γίνει σε ειδική εκδήλωση. Η ανακοίνωση της ακριβούς ημερομηνίας και του χώρου βράβευσης καθώς και της σύνθεσης των κριτικών επιτροπών θα γίνει ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού.

Ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου: syndesmosfilologonchanion@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6940902067 (Βαρβάρα Περράκη) και 6978268566 (Σμαράγδη Γαλημιτάκη)

Ταχυδρομική διεύθυνση: Σμαράγδη Γαλημιτάκη Μιχελογιάννη 35, Χανιά  Τ.Κ. 73134

Χανιά, 18/12/2018

Η Πρόεδρος                                                                 Η Γενική Γραμματέας

Βαρβάρα Περράκη                                                      Σμαράγδη Γαλημιτάκη