Στήριξη σε μαθητές για θέματα αυτοεξυπηρέτησης (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό)

Στήριξη σε μαθητές για θέματα αυτοεξυπηρέτησης (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό)

Για θέματα αυτοεξυπηρέτησης, καθημερινής διαβίωσης και λειτουργικών διευκολύνσεων των μαθητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι διατάξεις του άρθρου 6 § 2 του ν.3699/2008(ΦΕΚ 199Α) προβλέπουν τη στήριξη από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για έγκριση Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού:

1) Η αίτηση για έγκριση και παροχή στήριξης από Ε.Β.Π. σε μαθητές που χρειάζονται βοήθεια στην αυτοεξυπηρέτηση υποβάλλεται στο σχολείο φοίτησης του μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα του το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής έως και την λήξη του διδακτικού έτους.

2) Με την αίτησή του για παροχή στήριξης από Ε.Β.Π., ο γονέας συνυποβάλλει γνωμάτευση από το οικείο ΚΕΔΔΥ ή ή από Δημόσιο Νοσοκομείο.

3) Οι ανωτέρω αιτήσεις, οι γνωματεύσεις καθώς και οι βεβαιώσεις εγγραφής ή φοίτησης, διαβιβάζονται από τη Δ/νση του σχολείου στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ , μέσω της αντίστοιχης Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης.

4) Δεν δύναται να εγκριθεί για τον ίδιο μαθητή ταυτόχρονα η παροχή παράλληλης στήριξης από εκπαιδευτικούς και στήριξης από Ε.Β.Π.

5) Σε περίπτωση που στο ίδιο σχολείο εγκριθεί στήριξη με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για δύο μαθητές, τότε το ΚΕΔΔΥ με εισήγησή του θα μπορεί να προβλέπει την κάλυψη των αναγκών των μαθητών αυτών από το ίδιο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.